Impresszum

Vé-Fesztivál
Vásárosfalui Zenei és Kulturális Fesztivál

Elérhetőségeink:

Rendezvényszervezés:
vfesztival@gmail.com

Programszervezés:
gabi@greedyfly.hu

www.vasarosfalu.hu/vefesztival
www.facebook.com/vefeszt

Vásárosfalu:

Vásárosfalu Magyarország észak-nyugati részén, Győr-Moson-Sopron megye délkeleti részén, a Rábaközben helyezkedik el. Kapuvártól keletre 18 km, Csornától pedig 25 km távolságra. A legközelebbi vasútállomás a falutól 3 km-re, Beleden van. A 86-os főútvonal (Csorna-Szombathely) 1,2 km-re halad el a település mellett, ezért gépjárművel könnyen megközelíthető. A buszközlekedés jó, sűrűn indulnak járatok a szomszédos városokba.

Vé-Fesztivál

1997 óta megrendezésre a vásárosfalui zenei és kulturális fesztivál, a Vé-Feszt.
A kezdeti években egy baráti társaság nyárbúcsúztató bulija volt, ahol ismerősök zenekarai léptek fel a barátok és – nem utolsó sorban - önmaguk szórakoztatására. Az évek során rengeteg zenekart láttunk már vendégül, a teljesség igénye nélkül néhány példa.: Rémember, Black Out, Fresh Fabrik, Superbutt, The Buttholes, Insane, Fish!, Sunscreen, Greedy Fly, Wackor, The Idoru, Social Free Face, Bőgőmasina, Mystery Gang, és még sokan mások... Minden évben egyre többen látogatnak el a fesztivál helyszínére, ez nyilván betudható legendás vendégszeretetünknek:) A 2008-as Vé-Feszt már 2 napos volt.

A belépés és a helyi önkormányzat példamutató hozzáállásának és szponzorainknak köszönhetően mindig ingyenes. A rendezvény az első években Vásárosfalui Nyárbúcsúztató Fesztiválként futott, majd Vé-Fesztivál lett a neve és evolúciója jelenlegi fokozatán Vé-Feszt néven kerül megrendezésre.

A rendezvény alapkoncepciója az, hogy szórakoztató programokat nyújtson az oda látogatóknak, de a helyiek se maradjanak ebből ki, hiszen a lakosság összefogása, társadalmi munkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a remek kis rendezvénysorozat. Ezért első nap különböző stílusú zenekarok lépnek fel, egészen a ska-tól a hardpop-ig a nu-metálon át a hardcore-ig, de belekóstolunk az elektro, a rockabilly és az ír kocsmazene által nyújtott örömökbe is. A pénteki programot mindig egy, a környéken népszerű lemezlovas bulija zárja.

A második nap egy igazi falunapi rendezvény ahol a programok összeállítása során igyekszünk kerülni a szokásos kliséket, inkább a hagyományőrzés, a vásári hangulat megteremtése a cél, de nem maradhat el az est végén az igazi falusi táncos mulatság sem, így bállal zárjuk a bulit.

Házirend

Ne felejtsd el, hogy a rendezvény ingyenes, elsődleges célja a szórakoztatás. A belépőre a vendégünk vagy, így viselkedj szívesen látott vendég módjára! Ne tedd tönkre mások szórakozását! Ha az alább írott és az íratlan szabályokat nem tudod/akarod betartani, a rendezvényről eltávolítunk!

A Rendezvény területére üvegtárgyat, ütő-, vágóeszközt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni TILOS!  A hatályos jogszabályok szerint nem tarthatsz magadnál ún. közbiztonságra különösen veszélyes tárgyat (8 cm-nél nagyobb vágóélű kés, rugóskés, gázspray, ólmosbot stb.), ez szabálysértésnek minősül.

A Rendezvény területén a biztonságod érdekében tilos a "body surf"

A Rendezvény területére engedély nélkül járművel behajtani tilos!

A Rendezvény területén a szervezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi vagy reklámtevékenységet folytatni!

A büfékben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki!

Felhívjuk figyelmedet, hogy kábítószer fogyasztása – a hatályos törvények szerint – a Rendezvény területén is tilos!

Kérjük, fokozottan vigyázzatok a természeti értékekre, és ne szemeteljetek!

A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben, vagy anyagi értékekben esetlegesen keletkező károkért.

A Rendezvényt rossz idő esetén is megtarthatjuk.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó szórakozást kívánunk!